jeng...jeng...jeng....

Monday, 28 March 2011

MIMPI TINGGI

Haip suma...... mmg da lama aku xwat entry ntuk blog nih.... k2... entry kli ni, aku nk cer sal 1 cer korea yg agkny da rmi da tgk, tp aku nk cer gk bab cer ni bg aku sgt2 la best n lgsg xmmb0sankn.. nak taw cer ap yg aku mksudkn 2??? msti la cer DREAM HIGH.....(mimpi tinggi)





cer ni mngisahkn ttg 6 org pljr kt skolah Kirin Art High School yg brkrja keras ntuk mnjadi seorg bintang walaupun diorg ni kna tmpuh mcm2 cbrn n dugaan dlm persahabatan, percintaan n kekeluargaan. Smgt yg ada dlm diri diorg ni la ptut kita smua contohi....


Antara pelakon dlm cer ni adalah :-

  • Suzy as Go Hye Mi
  • Kim Soo-Hyun as Song Sam Dong
  • Taecyeon as Hyun Si Hyuk
  • Ham Eunjung as Yoon Baek Hee
  • IU as Kim Pil Suk
  • Wooyoung as Jason
  • Uhm Ki Joon as Kang Oh Hyuk
  • Lee Yoon Ji as Shi Kyung Jin
  • Yoon Yeong-ah as Lee Ri-ah






seyesly..... cer ni mmg best sgt3..... kpd sesiapa yg xtgk g cer ni, aku sarankan la korg tgk la cer ni.... cer ni antara cer korea baru yg aku plg suka nk tgk... bila tgk cer ni wat aku rs nk menari cm diorg jew.... lagu2 dy smua best3.... Da la 2uh, pelakon2 diorg mantap2 la 2uh... menari hbt gilerrr n mnyanyi pun terbaek gilerrrr......hik3

kpd peminat cer ni, aku dpt taw yg cer ni akn ada smbgn nyerr iaitu DREAM HIGH2 yg akn launch awal thun 2012... aku arap smbgn dy pon akn semantap cer 2 skrg.....hik3.... papepn, kita lyn lu sikit sdutan dri cer 2uh..... 


video

camne?? cam best kan?? alaa.... 16 episode je pun... bosan2 lyn r skit2....hik3.... da la... aku pnt da nk mngarang.... aku ttp entry aku kli ni ngn ucapan papay.....hik3... ngarut jew....hahahaha...

sbl0m chow, lyn lu skit2 gmbr2 diorg ni yea......hik3.......









mood HATI hari ini : SUKA HATI




Wednesday, 23 March 2011

SABAR...


Ketahuilah bahawa sabar, jika dipandang dalam permasalahan seseorang adalah ibarat kepala dari suatu tubuh. Jika kepalanya hilang maka keseluruhan tubuh itu akan membusuk. Sama halnya, jika kesabaran hilang, maka seluruh permasalahan akan rosak.
Khalifah ‘Ali
oleh itu, jadilah ory yg sabar wahai MUSFIRAH kerana sabar itu separuh drpd iman.........


mood HATI hari ini : MENJAGA HATI

Monday, 21 March 2011

mcm2 r...

ellll0o0o0o0o0o0o.........


         
          xtaw la nk cer ap ntuk entry kli ni....... xpela... cer jela sal ap yg aku da wat weekend ri2uh bab aku da jnji nk tulis sal 2uh lam blog aku walaupun cer 2uh da mcm agk nk basi....he3.....



          cer nyerrr bermula ngn 4 org shbt yg knonny nk kuar ntuk heppy2 kn diri especially c driver 2uh..... brtolak da awal, kul 9.30pg lgi... igtkn nk smpi snway pyramid awl.... tgk2 tersesat la plak smpi msuk KL....yg xleyh nk trima 2uh, c driver 2uh bru jew g sunway ari rbu sblmny, tp sesat gk... haish... xphm btol..... da 2uh..... prtghn jln, kete sakit lak.... terbatuk2.... agkny da lma kowt dy sihat.....he3..... blikny sesat g..... sesat smpi msuk bndar puteri kt klang..... ntah kt mna la 2uh.... aku pun xpnh dgr nm tmpt 2uh kt klang ni..... da 2uh, bila da smpi kt meru, leyh lak c driver 2uh g lggr monyet yg tgh melintas... INNALILLAH..... meninggal jugak monyet 2uh kt c2...... cian2... tp nk wat cmne... xkn la c driver 2uh nk brake kt c2uh gk... nnti xpsl2 kne lggar dri blkg.... tgk dri side mirror jela..... mntk maafla kt kuarga c monyet 2uh... bkn niat nk lggr lari taw... jgn slhkn c driver 2uh... sesungguhny, dy mmg xbrsalah.......   :(




          da2,,, ni nk cer sal ap yg diorg wat ms kt snway lak.... diorg g maen ice skating..... best3...... tp rmi sgt org.... lam rmi2 2uh, ad gk la sorg dri 4 org shbt ni brkenan kt sorg gurl kt c2uh..... comel la, nmpk caring kt adik2 dy la n mcm2 g la dy puji sal gurl 2uh....hik3..tp hkiktny mmg nmpk baek pon gurl 2uh....hu3... ni pehal la cer sal gurl 2 kt cnie....hu3...bohsan.... da la... nk taw brtpa bestny ap yg c driver 2uh rs, kita tgk jela mlalui gmbr2 yg diorg amek.....


sdapny dy mkn........

tgk la c naz 2uh.... kusyuk jew mkn... xigt org sblh da~~~

yg srung tgn laen dri yg laen 2 r champion ktorg....he3

sblm g msk maen... mka ngh excited g ms nih....
ala2 model g2uh smua.....he3... suka2 gmbr nih...hik3

           smpi sini jela.... aku da xtaw nk cer pe g.... buntu2..... sbnrny aku ni ngh odw study... smpt g wat entry bru kt blog aku nih....he3... da2... maw smbg bljr sudaaa...... da la kul 12 nk smbg tgk cer dream high......he3..... papay....






ish.... law ad gmbr ms kejadian monyet 2 pon best gk... leyh upload 2njuk kt korg suma.....hurm......






mood HATI hari ini : HATI GUSAR ( smua sbb MOBS)....

Wednesday, 16 March 2011

KENAPA???


kenapa?? kenapa??? kenapa AKU???????????? 


aku da xthn da hdup cmni...... np xde org nk fhm ngn aku??? np aku rs cm terbiar jew??? np org yg aku syg, slalu je lukakn hati aku??? np aku xpnh rs sprti aku disayangi??? kenapa?? kenapa?? kenapa?????


aku ni truk sgt kew??? xlyk ke ntuk syg org laen???xlyk kew ntuk disayangi?? xlyk kew ntuk ad tmn berbicara??? xlyk kew ntuk hdup dgn tenang??? 


aku mmg taw aku teruk.... aku bkn ank yg baek sgt.. bkn kakak yg matang.... bkn kwn yg perfect..... aku prmpuan kasar, ska gelak kuat2, gedik lak 2uh.... tp xkn i2 jwpn bg persoalan aku??? aku xphm r cmni........ TOLONGLAH FAHAMKAN AKU...... tolonglah.......


bukan nk slhkn takdir, tp.................................... aku mmg XPHM!!!!!!!!!!!!




status HATI hari ini: PILU HATI

Tuesday, 15 March 2011

~~BUSY 8kali~~

              Hai suma...... da mcm lma gk r aku xwat entry baru.... mesti korg bosan kn?? da la blog baru... mls plak tuan pnya blog nih....hik3... maklumlah.... tuan pnya blog ni sgt2 la busy skrg.... org "BESAR" la katakan.....hu3.... "BESAR" yg aku mksudkn ni, bknny aku da gemuk.... tp aku smkin ary smkin byk keja n sgt2 la busy..... ckp sal busy ni, aku nk cer skit kt korg.... (tba2 teringt kwn aku... law aku ckp nk cer je, msti diorg wat ala2 usop lam cer antu kak limah....hik3... klkar tol...)….

              Sebenarny esk akn diadakn 1 event SOPHYS iaitu Workshop on Retail Pharmacy… ni event tahunan… thun ni, akula pengarah program ntuk event kli ni…. Perghhh….. pengarah program kowt…… xcaya aku…. 1st time kowt…. Smua aku rs skrg ni….. tkut, nervous, n mcm2 la….. aku sgt1o0o0o la tkut law event ni gagal disebabkn oleh kelalaian aku…. N aku skrg tension gk ngn bdk2 yg keje ngn aku ni…. Suka wat keje last minute…. Wat abes kedit aku jew dok pesan sowh wat awl2…..haish…… yela… mgkin slh aku gk bab busy ngn event laen gk…. Mggu sblm ni, busy ngn MPG, skrg ni mgn MOBS lak….. tp aku xpnh mnyesal ntuk mmbusykn diri aku lam event2 nih…. Aku rs sgt hepi ble dpt join event2 cmni n dpt wat keje ngn mber2 aku…. Yeala… mna xnyer… aku da berjaya lupakn “something” sbb aku busy…..hu3… suke3….

              Berbalik pd event esk….. aku hrp sgt2 smuany brjln ngn lncar… n aku hrp gk usaha yg aku n ajk2 laen da bri sblm ni ntuk event ni xsia2 cm2uh jew…. Pd suma ajk, law ad slh n silap dri sy, sy mntk maaf sgt2…. Sy taw korg tension especially to biro program r… tp nk wat cmnekn?? ALLAH dah takdirkn kita ntuk pgg jwtn lam program ni, kita sbgai hambaNYA, ptt mlksanakn amanah yg diberikn dgn sebaik mgkin… sy tekankn korg bk suka2, tp ntuk kebaikn kita bersama…. hrp event ni akn diberkati olehNYA….AMIN………..



Td aku da ponteng kls sbb mesyuarat terakhir ntuk event ni…. Ni suma slh azlan r sbb da dorong aku wat jht….hik3… (maen2 jew eyk lan..)... kpd lec MKT, sy nk mntk maaf gk la bab xdpt dtg kls td…biasala... org busy la kata kan...hik3... doakn event esk success taw….hik3


status HATI hari ini : SUSAH HATI

Saturday, 12 March 2011

dah jodoh 2uh, xkemana jg~~~

Blog baru aku ni, aku mulakan ngn dunia baru yg bakal dialami oleh tok cik kesayangan aku iaitu Salasiah kerana stlh 63 thun hdup seorg akhirny dy brtemu juga ngn seorg jejaka bujang sprtiny yg berusia 47thun n tlh berjaya diijabkabulkn pd 11/03/2011 jam 9.30mlm di Masjid Sungai Kecil. Majlis perkahwinan ini tlh dilangsungkn scra sederhana tp sngt menghiburkn sbb dpt kumpul blik smua sanak saudara yg jauh n yg dkt. Papepn, mmg xrugi aku blik umh weekend ni sbb aku sgt10o0o0o la hepy ble dpt jmpa ngn suma org….

SALASIAH n YUSOF

slps akad nikah..........   

pengantin bersama family aku

kaki2 gosip.....

wow... hadiah diorg~~~

eyh.... dlm org dok seronok meraikn pengantin, ada lak psgn yg dok romantik2 diseblik tabir nih.... owh... kantoi sudeyh...hik3... kecik2 da pandai yea.....



Buat tok cik n wan cik, semoga bhgia selalu n kekal hgga akhir hayat.. kaklong syg tok cik.. wan cik, jg tok cik taw!! Jgn tggl tok cik 2uh…. Syg la dy sepertimana ktorg suma syg kt dy k?? n kpd tokcik, da ddk ngn suami 2, rjin2 la msk yea…hik3… byk 2uh hadiah2 yg tokcik dpt ntuk mnggalakkn tokcik msk….hik3


hish.... xleyh tol aku tgk org kawen2 ni.... xsbr aku.....hik3.....law mama aku taw ni, ati aku!!!hahahahahahaha

Friday, 11 March 2011

baruuuu~~~

Blog baru, nama baru, cerita baru, dunia baru n HATI pun baru…..oyeah!!!!!!hik3

Hai suma…. Jmpa lgik!!! “SEKEPING HATI” kpd “KAKA-TATA HATI AKOO"…..  HATI yg duluny asyk mndpt lynn istimewa dri aku sdh aku buang jauh2 n da aku tnm kat Fasa 2, Bandar Puncak Alam…. Kli ni biar HATI aku lak brsuara n bercerita ttg smua bnda la yg HATI aku nk cer n x specific pd 1 bnd pun…. S0, blog aku kli ni akn lg2 la byk aku cer especially bnda yg mnarik mnt HATI aku ntuk bercerita… he3… 

knp eyk aku wat blog baru blik???
  • terasa cam blog yg sblum ni agk kekanakkn skit...
  • blog yg sblm ni sgt2 la membosankn..
  • sj srnok2 nk wat blog baru n nk cer mcm2 kt smua....
stkt ni, i2 jela reasons aku..... aseny ad sbb laen, tp aku rs sbb 2uh ptt dirahsiakn dulu kowt....hik3.... (*gelak gedik)


papepn, kita LAYAN jew dulu… best ke x, i2 hal kedua…. Zasssssss~~~he3..…..