jeng...jeng...jeng....

Wednesday, 25 May 2011

keje!!!!!

tmpt keje aku...

Wow……. Esk aku keje kowt!!!!!!hik3….. nmpk pas ni xde la kwn2 aku nk nmpk aku slalu post status kt FB n xdela aku nk update blog aku sgt….huuuu~~~~… yeala…. Aku keje 9jam kowt sehari.. law shift aku pg, dri kul 9pg-6.3ptg… law shift ptg lak dri kul 1.3ptg-10.3mlm…. esh.. lupa lak nk mention aku keje ap….hu3.. aku akn keje sbgai cashier kt Guardian cwgn Sunway Carnival… lokasi dy, 2min dri umah aku…..hua3…..

tmpt keje aku lam bgunan ni la....hu3

k… skrg ni nk cer sal perasaan aku lak….. 4 hruf jew weyh…....  
                      C.U.A.K  weyh!!!!!!! 
Gilerrr rrr….. aku sbnrny bru jew apply td… bru igt sj2 nk apply….tgk2, dy sowh dtg trus keje esk…. Xsmpt nih nk bersedia fzikal n mental aku nih…. Dy td siap ugut aku lgik… dy ckp law trima keje ni, cuti mmg ssh nk dpt r… weeknd pon msti dtg keje n plg xleyh blah cuti rya mgkin xde…huuuuuuuuuuuuuu~~~~~sob3…. Xpe r…. nsb baek aku mmg nk gilerr2 keje bab nk cpai mtlamt aku ni….mtlmat apakah???? Jeng3….. nnti aku cer….hik3…. k la… smpi sini jew la…. Korg doa2 kn eyk smoga brjln lncar keje aku esk….aminn…..


mood HATI hari ini : HATI GELISAH

nsb baek

waaaaa...... aku cuak gileerrrrr td... mmg da nangis da... igtkn kne tgglkn blog ni dah td.... td aku lgsg xleyh nk bk blog ni.... kne verify email la plak... nsb bek ad some1 ni tolg aku td... n dy ckp kne tkar ke gmail...then, dy bg link ni kt aku...http://myungdae92.blogspot.com/2011/04/gempar-blog-akan-dipadam-selepas-25-jun.html.... bc la weyh isi kndgn link ni.. law x, xdela aku lam dunia blog ni sbbny da mls nk wat yg bru....kt org yg tolong aku td, thanks taw.... thanks sejuta kli.....huuuu3~~~




mood HATI hari ini : HATI GUMBIRA

Sunday, 22 May 2011

kenangan lalu

Haip suma…. Memandangkn aku ni bru je td pegi mlwt skolh lama aku, so, entry kli ni, aku nk cer skit sal sjrh hdup aku yg kelam-kabut ms sekolh menengah lu… nk taw np aku ckp kelam-kabut 2uh?? Ni suma sbb aku yg gatal2 tkrkn diri aku ke SMKA Nibong Tebal ms aku form5…. Alasan aku ntuk tkr skolah ni adlh sbb ego aku tggi giler n mnyampah nk mngadap warden skolah lama kat SMKA Al-Irshad…. Fuh… dasyat x aku lu??hu3

Bila d kenangkn blik, lam byk2 bnda yg aku xnk pth blik msny, adlh prtukaran skolah ni la…. Nyesal beb ms awal2 2uh… mna xny, aku la satu2 nyer student baru msuk ms form 5 lu… 1 skolah knal aku…. Mmg tensen giler… da 2uh, terasa mcm junior gilerr… aku rs cam bdk2 form1 ms 2uh nmpk lg senior dri aku….hu3… tgk…. Bertapa terseksanya aku… aku dipulau, ditengking sesuka hati, dibiarkan keseorgan n mcm org bodo jew aku rs, n kne kcow lak ngn bdk2 laki yg nth pape ms 2uh… cer sal aku ms kt skolah lma aku pun dijaja2 merata… mslhny, cer yg diorg jaja 2uh suma fitnah belaka.. 2 yg wat aku bengang gilerr…. Hampir 2bln aku menangis tp aku xpnh kta kt mama aku yg aku nk tkar skolah lgi… aku aggp ni adalh 1 cbrn n dugaan yg aku kne gk lalui….hu3…

asrama puteri
Sampai skrg weyh, aku tkut gilerr law nk jmpa ngn schoolmate aku…. Rs kecik n fobia gilerrrr….hu3… tp, kt sni gak la aku dah jmpa ngn seorg kwn yg sgt2 rpt ngn aku smpi skrg…. Aku nmpk dy dari ary 1st lgik aku kt skolah 2… mmg dri awal aku nk tgur dy, tp aku kn bdk baru… sntiasa diperhatikan…..s0, 2ggu ms jew la… mmg lma gk aku 2ggu… smpi la dkt2 ngn spm… lma x???hik3… xpe… asal dpt kwn ngn dy… n Alhamdulillah, persahabatn ktorg kekal smpi skrg… dy la mmber suka duka aku n yg xleyh blah skli, mmber yg pling suka marah aku…..ceyt….. 2 yg geram skit 2uh… tp xpela… dy mrh kearah kebaikan….hu3… haish… xleyh cer lbeyh sal dy ni… nti dy bc malu aku….hua3… papepn, aku sgt syg dy…. Thnks bab jd kwn aku…..hu3

Dah2…. Pnjg berjela aku cer… tp sbnrny, pnjg lgik cer aku nih….. aku nk cer lgik… tp tkut xtrbca lak korg… law aku rjin aku smbg nnti pulak yea… papay suma…. eyh, lupa nk tulis… bnda ni suma hny kngan yg mnakutkan wat aku… bg schoolmate aku yg trbc entry aku yg ni, aku nk mntk maaf la eyk…. Just nk tulis ap yg aku rs dulu n ksnny smpi skrg… tp xpe… aku da xgrm2 ngn ampa suma… just tkut jew ngn ampa….huuuuuu~~~ sdeyh weyh… smpi skrg aku tkut ngn ampa… ampa kesian la sama kt aku…   T_T ... n ampa2... aku xnyesal taw skrg bab msuk skolah ntiss ni... mlah, aku rs sgt bersyukur sbb pertukaran ni.... ni la pnyebab spa aku skrg... thnks yea kt ampa suma.....
tapak perhimpunan


org ckp, perkara yg lps usah dikenang.. tp sbnrny ia srba sedikit mmberi impak pd individu tertentu... oleh i2, berbuat baiklah dari mulanya.....


mood HATI hari ini : SOAL HATI




Thursday, 19 May 2011

JPA wat aku stress!!!

haish.... cuti2 pun leyh wat aku rs stress... mna xnya, tb2 dpt srt dri jpa weyh... mmg la cgpa sem1 n sem2 aku truk tp cgpa sem3 ni lak xdpt nk cover yg dua2 sem yg sblm ni pny la plak.... tkut weyh.... aku ni da la xpndai... cmna nk truskan kos farmasi ni?? nk kna dpt cgpa 3 keatas.... gilerr r.... law org laen mgkn ckp sng jew, tp bg aku iany 1 keajaiban law aku dpt 3 keats.... sem 4 ni lgi la weyh.... msti truk gilerrr.... aku cuak... tp aku xto nk wat pe g..... mak ayh aku xkn fhm... diorg slalu igt aku boleyh wat... tp hkiktny aku ni bknny seorg yg terer mnghafal ni.... aku law kira2 2 mmg leyh r diorg nk cbr aku dpt 3.5 keats kew... tp ni smua sbjk hfl kowt.... dpt2 jew srt jpa td, aku trus trpk mcm nk brenti skrt jln jew weyh.....ishk.... mntk simpg la law jd cm2uh... ni da nk msuk thun ke-3 kowt.... tp aku da xlrt da cmni.... cmna aku nk brjya ni?? aku mnat tp aku xmmpu.....


tp syukur alhamdulillah, spnjg 3 sem ni, xde yg kne repeat paper lg... tp xto la law sem4 ni kne lak.... rs cm nk nangis jew.... kdg2 aku slalu je pk, adkh aku ni da slh plih jln...... hnya ALLAH shj yg taw....


YA ALLAH... BERIKANLAH AKU, MUSFIRAH YAHAYA KEKUATAN DALAM MENEMPUH CABARAN DAN DUGAAN INI... SESUNGGUHNY, HAMBAMU YANG LEMAH INI SUDAH TIDAK BERDAYA LAGI....


Mood HATI hari ini : HATI KECEWA

NUR KASIH



salam suma... entry kli ni nk story sal NUR KASIH THE MOVIE... maklumlah bru je blik dri tgk wyg cer nih td....

xnk story pon sal cer nih, tp just nk komen2 jew la.... law drama dy aku bg 5bintang, muvie nyer lak aku bgi 4 bintang jew la.... mula2 cam bosan skit, tp lma2 k r... touchg gk r cer nih... tp ntuk org yg "SINGLE" cam aku ni, (promote dri pew??hahahaha) cer ni, xde la berkesan sgt ntuk wat aku nangis.... aku siap gelak g ada r....hahahaha... sesuai la ntuk org yg da kawen ataw da ad psgn msg2... bru la ad feel tgk cer nih.....

k..... aku rekemen la korg tgk cer ni..... best gk la..... xde la rugi pon law byr wet skit ntuk tgk cer nih....hu3....



mood HATI hari ini : HATI BINGUNG

Wednesday, 18 May 2011

tiba2


comey kowt gmbr ni....hik3
Ia memang sesuatu yang menyakitkan jika kita mencintai seseorang tetapi tidak dicintai olehnya, tetapi lebih menyakitkan lagi jika mencintai seseorang dan tidak mempunyai keberanian untuk membiarkan orang itu tahu akan perasaan kita...


jd, fikir2kanlah yang mana paling terbaik untuk diri kita... nk cuba dulu kew or just pandang dari blkg jew??hu3.....


mood HATI hari ini : SEDIH HATI

Monday, 16 May 2011

ceritera sem E.M.P.A.T

Yeah…. Akhirny… brmulalah episode cuti 4 bln aku stlh episode sem 4 mlabuhkn tirainy pd tarikh 16hb 5 2011, jam 12.45tghri, brtmpt d dpn kedai mamak fasa 2….hu3….. agenda trakhir ktorg adlh agenda touching2….ha3…. lwk2…. Tp mmg touching kowt….huuuuu….. sdeyh blik…..hahahahaha… yeala, cuti 4 bln…. Laaaaameeeeee giiiilleeeerrrrr kowt……hu3…..

Brikut adlh antara snarai aktiviti spnjg sem 4 ni….
·         NPSC 2011
·         Brogaga Heels
·         MPG 2011
·         Mkn steamboat
·         Sunway Pyramid – Midnight MERONG MAHAWANGSA n Archery
·         Sunway Pyramid – ice skating bersama NAZ, LAN, n AZMER
·         Kanching Waterfall – cmpur ngn smbut besday JIHA
·         Aktiviti petang – VOLLEYBALL
·         Penubuhan kelab SingleLifeUntilGraduate n Geng K.A.M.I
·         JJ Bukit Raja – Midnight SCREAM 4
·         Mkn beramai2 char koew teow
·         MOBS 2011 – at Kota Tinggi, JOHOR

Wah2…. Pnjg berjela snarainy…. Tp xto la law ad tertinggl lgik…hik3…. Papepn, sem 4 ni la sem yg plg byk skli aku luangkn ms ngn mereka….. mereka sgt terbaek n spoting abes…..hu3…. kt bwh ni aku sertakn skli ngn gmbr2 aktiviti yg tlh ktorg jlnkn spnjg sem 4 ni… arap korg trhibur tgk gmbr2 nih..hik4
team tuju kasut uitm NPSC 2011
                 
          At Brogaga Heels...he3

                                     
                                  MPG night

sblm tgk cer MERONG MAHAWANGSA


Pergh... terer kowt aku memanah....ha3

men ice skating bersama mereka...

beriadah bersama "family" at kanching waterfall, rawang

setiap ptg bersama mereka maen bola tmpar....

antara ahli klb SingleLifeUntilGraduate

Antara member Geng K.A.M.I

midnight SCREAM 4 pas abes test MKT...hu3

brehat sbntr minda ngn pekena char keow teow...

MOBS 2O11....B.E.S.T!!!!

Harapan ntuk sem dpn…. Walau se”busy” mnapun, jgn la lupa ntuk luangkn ms skit ntuk kita mngadakn aktiviti lgik cam sem 4 ni…. Wat aktiviti ngn korg la yg plg best….hik3… thanks korang….hu3




mood HATI hari ini : HATI YG KAU SAKITI

Friday, 29 April 2011

hari 1st EXAM~~~

huhuhuhuhuhuhu...... ber"BLOG" la blik aku nih.....hik3.....


al0o0o0o0o~~~~..... memandangkan dihari 1st aku exam ni berlaku saat2 yg pling xdsangka berlaku di pnck alam ni, n dsbbkn xnk cer ni jd basi, so, aku merajinkn jgk la dri aku ni ntuk mngarang sal story rini kt cini......hu3.....


apa da jd kt pnck alam ni???????? BANJIR!!!!!!!!!! O.M.G!!!!!!!!! 




Waktu kejadian : pagi2 sblum exam....   


bgn pg lg hjn da trun ngn lbtny.... igtkn k je la kt luar, tgk2 air naik gilerrr kt luar ni..... aku kne g amik mimi n da geng... yela... xkn nk biar diorg g kls nek moto... da la ngah ujan lbt ni..... bru je kuar rmh, jln dpn umah jem..... pelik aih..... rupa2ny, ad org jtuh moto.... cian dy.... da 2uh... blkg 2 plak ad van mati lak.....haish.... mcm2.... yg aku lg cuak pg2 ni bila jln odw g umah mimi air milo tumpah byk gilerrr dri bukit kt sblh... pergghhhh...kotor keta aku nih.....xpela.... demi mmber, ku redah jua air milo basi ni.....sob3....k... igtkn nk g uitm ikut jln biasa r... tgk2 ad keta lak blok kt simpg besar 2... s0, trpksa r aku guna jln lalu dpn econsave... jauhny..... nsig baek jln ni k jew.... bnjir skit2 jew.... tp stuck la plak kt dpn McD....air kt situ dlm gilerrr kowt... nsb bek leyh lalu g.....k.... smpi pun uitm.... sdia nk amik exam!!!!hoooreeyyyy!!!!!
smua pemandu memandu dgn hemahny...hik3


Waktu kejadian : kuar dri dwn peperiksaan....


arghhhhh...... tension!!!!!!! blurrr je aku jwb td..... soalan yg sng pon aku leyh lupa...... k.... nk g lpskn tension la..... senonokny...hik3




Waktu kejadian : odw blik umah... kononny nk lpskn tension r nih....


kt dpn McD.. da mcm air sungai da...
kuar je dri UITM... gilerrr rrrr...... pnck alam da brtakung btol nih..... aku igt keta aku xlps r nk lalu jln biasa blik 2, s0, aku decide r nk gna jln yg kt econsave 2 blik mmndgkn pg td k jew.... kt dpn McD truk g... tp dri arh brtentangn ngn aku jela... sblh aku lalu skrg ni k jew... smpi ad polis jg n block jln 2 n smpi diorg trpksa pecahkn divider kt tgh 2 bab nk bg air mngalir.... dasyat2..... xpela... then, aku lalu la kt dpn econsave 2uh, tgk2 kt c2uh lg dasyat..... smua keta xberani lalu..... dalam n laju sgt...... argggghhhhh.... nyesal kowt aku ms nih... ase nk nangis lak..... nk pth blik xleyh, bab jln dpn McD 2 ttp.... so, 2ggu jp la... tgk2 keta yg berani lalu... survey2 lu agk2ny aku lps x...hu3.... aku smpt g tgk ad moto ni kena tolak air... moto lgsg xleyh nk lps.... dkt 30 min gk r kt c2uh, tb2 keta kancil dpn aku decide nk lalu gk.... so, aku pe g... mmberanikan diri ntul ikut keta kncil 2 kt blkg dy...... sumpah.... tkut weyh.... mmg aku nangis r masa bw keta ms 2uh... mna xnyer, xlps kowt.... aku press mnyk smpi abes n nseb baek dy grak n stereng aku 2 smpi ke kiri n ke kanan bab kne tolak ngn air yg deras gilerrr 2uh.... nsb baek aku leyh control n nseb baek ad naz, yanie n dk2 umh mimi lam keta aku ni... law aku sorg je, xtaw r nk wat pe ms 2uh.... n Alhamdulillah, lps jugak.... pas 2uh pe g, mmg trus mngalir air mta aku.... aku ssh la nk rs tkut smpi aku nangis cmni.... ALLAH msh sygkn aku n kwn2 aku g...... smpi la aku anta diorg kt umh diorg.... eyh... da surut air kt dpn umh diorg..... bgus la.....hu3...

Waktu kejadian : da smpi bumbung biru...


yanie : eyh, sal kain aku ni bsh???............   aku tgk2 keta aku, da bnjir msuk dlm da airny....huaaaa... sdeyh3..... skrg ni aku ngh jemur keta aku kt luar.... smoga keta aku xkne jmpa doktor lagi.... amin~~~....
KETA KU KENA JEMUR...hu3




smpi sini jela cer aku ntuk ari ni... fuh... pnjg kowt... pnt aku mnaip...hu3... arap2 sgt pasni, xnk jg cmni g kt aku.... aku tkut sgt2........








kejadian hari ni adlh slh satu ujian yg ALLAH S.W.T trunkn ntuk kita supaya jgn kita lalai dgn nikmat dunia yg dberikn oleh-NYA n mningatkn kita supaya mndekatkn diri kita kepada-NYA.....




mood HATI hari ini : SUSAH HATI

Saturday, 23 April 2011

sorryyyy.......






wuuuaaaaa....... sdeyhny aku tgk blog aku ni...... da 
lama sgt2 aku tggl..... sowie sgt10o0o0o0 taw..... bkn xnk conteng2 pape kt blog ni tp aku skrg xde msa sgt3 nk usha pon blog nih...(pdhl FB leyh jew on9 stiap mas...hik3)...  aku skrg ngh lam study week.... time study week ni la aku bru tgk blik nota2 yg sblm ni aku print n trus msukkn lam file....hu3.... byk oooo kne study.... lam kuliah aku xtd0, tp dok usha org... mmg 1 hapak pon r xmsk otak aku nih.....hik3.... papepn, aku jnji aku akn kmbli aktif pas abis final nnti = 10hb Mei... eyh cam xleyh nk trus conteng kt blog je trikh 2uh... yeala... aku ad event kt johor la 11hb tu smpi 16hb.... kira pas trikh 2 la yea??? soooorrriiiieeeeeyyyyy taw....    :D




td smpt g pegi karok ngn kazen ksayangn aku n tba2 tersesat sorg mber aku....hik3...




mood HATI hari ini : SENANG HATI

Friday, 1 April 2011

insaf nih~~~



salam semua......


entry kli nie aku wat bt0l2 pas abes dgr crmh kt angsana td.... s0, bnyi nyerr cam insaf r skit... mna xnya, pas kuar dwn 2uh, trus aku trdiam... agkny trpk ngn ap yg aku da wat kowt.... byk nya d0sa aku..... aku sdr, tp law nk trus2 aku brubah 2uh cm sgt2 la ssh weyh.... cmna eyk???hu3


ceramah td, ad la diorg ckp skit sal isu hbgn lelaki ngn prmpuan..... byk gk r trkena kt aku.... tp alhamdulillah aku stil single n xde la wat bnda2 ngarut 2uh sgt..... cmna yea?? aku ni rmi sgt kwn2 lelaki... xkn nk trus xkwn?? sdeyhny aku.... :~(..... lam crmh 2 pun ad cer la skit sal akibt law wat slh kt dunia ni bila kita kt akhirt nnti..... tkut sgt dgr sal azab kt akhirt nnti... tp aku ni hambany yg hina n lmh lgi... iman pun xskuat mn pun..... hurm.....


ayat yg plg aku suka ms crmh td........ "law awk btol2 sukakn sy, jmpa ngn mak ayah sy dulu".....huhuhuhuh..... best kn law dpt cbr lelaki cm2uh.....hu3.....


da2.... smpi sini jela... nk smbg mkn.... papay....hik3




tiba2 tringt zmn skolh mnengah lu.... ustaz sowh g ceramah, aku g lari td0 lam d0rm.... pat0tla aku cmni skrg nih... law x, msti aku lbih baek dri skrg kn??hik3... agk2ny stiap ary kne g crmh aku nih, bru leyh jd baek ni....hik3


nasihat shin chan ntuk aku....ha3


mood HATI hari ini : CUCI HATI

Monday, 28 March 2011

MIMPI TINGGI

Haip suma...... mmg da lama aku xwat entry ntuk blog nih.... k2... entry kli ni, aku nk cer sal 1 cer korea yg agkny da rmi da tgk, tp aku nk cer gk bab cer ni bg aku sgt2 la best n lgsg xmmb0sankn.. nak taw cer ap yg aku mksudkn 2??? msti la cer DREAM HIGH.....(mimpi tinggi)





cer ni mngisahkn ttg 6 org pljr kt skolah Kirin Art High School yg brkrja keras ntuk mnjadi seorg bintang walaupun diorg ni kna tmpuh mcm2 cbrn n dugaan dlm persahabatan, percintaan n kekeluargaan. Smgt yg ada dlm diri diorg ni la ptut kita smua contohi....


Antara pelakon dlm cer ni adalah :-

  • Suzy as Go Hye Mi
  • Kim Soo-Hyun as Song Sam Dong
  • Taecyeon as Hyun Si Hyuk
  • Ham Eunjung as Yoon Baek Hee
  • IU as Kim Pil Suk
  • Wooyoung as Jason
  • Uhm Ki Joon as Kang Oh Hyuk
  • Lee Yoon Ji as Shi Kyung Jin
  • Yoon Yeong-ah as Lee Ri-ah






seyesly..... cer ni mmg best sgt3..... kpd sesiapa yg xtgk g cer ni, aku sarankan la korg tgk la cer ni.... cer ni antara cer korea baru yg aku plg suka nk tgk... bila tgk cer ni wat aku rs nk menari cm diorg jew.... lagu2 dy smua best3.... Da la 2uh, pelakon2 diorg mantap2 la 2uh... menari hbt gilerrr n mnyanyi pun terbaek gilerrrr......hik3

kpd peminat cer ni, aku dpt taw yg cer ni akn ada smbgn nyerr iaitu DREAM HIGH2 yg akn launch awal thun 2012... aku arap smbgn dy pon akn semantap cer 2 skrg.....hik3.... papepn, kita lyn lu sikit sdutan dri cer 2uh..... 


video

camne?? cam best kan?? alaa.... 16 episode je pun... bosan2 lyn r skit2....hik3.... da la... aku pnt da nk mngarang.... aku ttp entry aku kli ni ngn ucapan papay.....hik3... ngarut jew....hahahaha...

sbl0m chow, lyn lu skit2 gmbr2 diorg ni yea......hik3.......









mood HATI hari ini : SUKA HATI




Wednesday, 23 March 2011

SABAR...


Ketahuilah bahawa sabar, jika dipandang dalam permasalahan seseorang adalah ibarat kepala dari suatu tubuh. Jika kepalanya hilang maka keseluruhan tubuh itu akan membusuk. Sama halnya, jika kesabaran hilang, maka seluruh permasalahan akan rosak.
Khalifah ‘Ali
oleh itu, jadilah ory yg sabar wahai MUSFIRAH kerana sabar itu separuh drpd iman.........


mood HATI hari ini : MENJAGA HATI

Monday, 21 March 2011

mcm2 r...

ellll0o0o0o0o0o0o.........


         
          xtaw la nk cer ap ntuk entry kli ni....... xpela... cer jela sal ap yg aku da wat weekend ri2uh bab aku da jnji nk tulis sal 2uh lam blog aku walaupun cer 2uh da mcm agk nk basi....he3.....



          cer nyerrr bermula ngn 4 org shbt yg knonny nk kuar ntuk heppy2 kn diri especially c driver 2uh..... brtolak da awal, kul 9.30pg lgi... igtkn nk smpi snway pyramid awl.... tgk2 tersesat la plak smpi msuk KL....yg xleyh nk trima 2uh, c driver 2uh bru jew g sunway ari rbu sblmny, tp sesat gk... haish... xphm btol..... da 2uh..... prtghn jln, kete sakit lak.... terbatuk2.... agkny da lma kowt dy sihat.....he3..... blikny sesat g..... sesat smpi msuk bndar puteri kt klang..... ntah kt mna la 2uh.... aku pun xpnh dgr nm tmpt 2uh kt klang ni..... da 2uh, bila da smpi kt meru, leyh lak c driver 2uh g lggr monyet yg tgh melintas... INNALILLAH..... meninggal jugak monyet 2uh kt c2...... cian2... tp nk wat cmne... xkn la c driver 2uh nk brake kt c2uh gk... nnti xpsl2 kne lggar dri blkg.... tgk dri side mirror jela..... mntk maafla kt kuarga c monyet 2uh... bkn niat nk lggr lari taw... jgn slhkn c driver 2uh... sesungguhny, dy mmg xbrsalah.......   :(




          da2,,, ni nk cer sal ap yg diorg wat ms kt snway lak.... diorg g maen ice skating..... best3...... tp rmi sgt org.... lam rmi2 2uh, ad gk la sorg dri 4 org shbt ni brkenan kt sorg gurl kt c2uh..... comel la, nmpk caring kt adik2 dy la n mcm2 g la dy puji sal gurl 2uh....hik3..tp hkiktny mmg nmpk baek pon gurl 2uh....hu3... ni pehal la cer sal gurl 2 kt cnie....hu3...bohsan.... da la... nk taw brtpa bestny ap yg c driver 2uh rs, kita tgk jela mlalui gmbr2 yg diorg amek.....


sdapny dy mkn........

tgk la c naz 2uh.... kusyuk jew mkn... xigt org sblh da~~~

yg srung tgn laen dri yg laen 2 r champion ktorg....he3

sblm g msk maen... mka ngh excited g ms nih....
ala2 model g2uh smua.....he3... suka2 gmbr nih...hik3

           smpi sini jela.... aku da xtaw nk cer pe g.... buntu2..... sbnrny aku ni ngh odw study... smpt g wat entry bru kt blog aku nih....he3... da2... maw smbg bljr sudaaa...... da la kul 12 nk smbg tgk cer dream high......he3..... papay....






ish.... law ad gmbr ms kejadian monyet 2 pon best gk... leyh upload 2njuk kt korg suma.....hurm......






mood HATI hari ini : HATI GUSAR ( smua sbb MOBS)....

Wednesday, 16 March 2011

KENAPA???


kenapa?? kenapa??? kenapa AKU???????????? 


aku da xthn da hdup cmni...... np xde org nk fhm ngn aku??? np aku rs cm terbiar jew??? np org yg aku syg, slalu je lukakn hati aku??? np aku xpnh rs sprti aku disayangi??? kenapa?? kenapa?? kenapa?????


aku ni truk sgt kew??? xlyk ke ntuk syg org laen???xlyk kew ntuk disayangi?? xlyk kew ntuk ad tmn berbicara??? xlyk kew ntuk hdup dgn tenang??? 


aku mmg taw aku teruk.... aku bkn ank yg baek sgt.. bkn kakak yg matang.... bkn kwn yg perfect..... aku prmpuan kasar, ska gelak kuat2, gedik lak 2uh.... tp xkn i2 jwpn bg persoalan aku??? aku xphm r cmni........ TOLONGLAH FAHAMKAN AKU...... tolonglah.......


bukan nk slhkn takdir, tp.................................... aku mmg XPHM!!!!!!!!!!!!




status HATI hari ini: PILU HATI

Tuesday, 15 March 2011

~~BUSY 8kali~~

              Hai suma...... da mcm lma gk r aku xwat entry baru.... mesti korg bosan kn?? da la blog baru... mls plak tuan pnya blog nih....hik3... maklumlah.... tuan pnya blog ni sgt2 la busy skrg.... org "BESAR" la katakan.....hu3.... "BESAR" yg aku mksudkn ni, bknny aku da gemuk.... tp aku smkin ary smkin byk keja n sgt2 la busy..... ckp sal busy ni, aku nk cer skit kt korg.... (tba2 teringt kwn aku... law aku ckp nk cer je, msti diorg wat ala2 usop lam cer antu kak limah....hik3... klkar tol...)….

              Sebenarny esk akn diadakn 1 event SOPHYS iaitu Workshop on Retail Pharmacy… ni event tahunan… thun ni, akula pengarah program ntuk event kli ni…. Perghhh….. pengarah program kowt…… xcaya aku…. 1st time kowt…. Smua aku rs skrg ni….. tkut, nervous, n mcm2 la….. aku sgt1o0o0o la tkut law event ni gagal disebabkn oleh kelalaian aku…. N aku skrg tension gk ngn bdk2 yg keje ngn aku ni…. Suka wat keje last minute…. Wat abes kedit aku jew dok pesan sowh wat awl2…..haish…… yela… mgkin slh aku gk bab busy ngn event laen gk…. Mggu sblm ni, busy ngn MPG, skrg ni mgn MOBS lak….. tp aku xpnh mnyesal ntuk mmbusykn diri aku lam event2 nih…. Aku rs sgt hepi ble dpt join event2 cmni n dpt wat keje ngn mber2 aku…. Yeala… mna xnyer… aku da berjaya lupakn “something” sbb aku busy…..hu3… suke3….

              Berbalik pd event esk….. aku hrp sgt2 smuany brjln ngn lncar… n aku hrp gk usaha yg aku n ajk2 laen da bri sblm ni ntuk event ni xsia2 cm2uh jew…. Pd suma ajk, law ad slh n silap dri sy, sy mntk maaf sgt2…. Sy taw korg tension especially to biro program r… tp nk wat cmnekn?? ALLAH dah takdirkn kita ntuk pgg jwtn lam program ni, kita sbgai hambaNYA, ptt mlksanakn amanah yg diberikn dgn sebaik mgkin… sy tekankn korg bk suka2, tp ntuk kebaikn kita bersama…. hrp event ni akn diberkati olehNYA….AMIN………..



Td aku da ponteng kls sbb mesyuarat terakhir ntuk event ni…. Ni suma slh azlan r sbb da dorong aku wat jht….hik3… (maen2 jew eyk lan..)... kpd lec MKT, sy nk mntk maaf gk la bab xdpt dtg kls td…biasala... org busy la kata kan...hik3... doakn event esk success taw….hik3


status HATI hari ini : SUSAH HATI

Saturday, 12 March 2011

dah jodoh 2uh, xkemana jg~~~

Blog baru aku ni, aku mulakan ngn dunia baru yg bakal dialami oleh tok cik kesayangan aku iaitu Salasiah kerana stlh 63 thun hdup seorg akhirny dy brtemu juga ngn seorg jejaka bujang sprtiny yg berusia 47thun n tlh berjaya diijabkabulkn pd 11/03/2011 jam 9.30mlm di Masjid Sungai Kecil. Majlis perkahwinan ini tlh dilangsungkn scra sederhana tp sngt menghiburkn sbb dpt kumpul blik smua sanak saudara yg jauh n yg dkt. Papepn, mmg xrugi aku blik umh weekend ni sbb aku sgt10o0o0o la hepy ble dpt jmpa ngn suma org….

SALASIAH n YUSOF

slps akad nikah..........   

pengantin bersama family aku

kaki2 gosip.....

wow... hadiah diorg~~~

eyh.... dlm org dok seronok meraikn pengantin, ada lak psgn yg dok romantik2 diseblik tabir nih.... owh... kantoi sudeyh...hik3... kecik2 da pandai yea.....



Buat tok cik n wan cik, semoga bhgia selalu n kekal hgga akhir hayat.. kaklong syg tok cik.. wan cik, jg tok cik taw!! Jgn tggl tok cik 2uh…. Syg la dy sepertimana ktorg suma syg kt dy k?? n kpd tokcik, da ddk ngn suami 2, rjin2 la msk yea…hik3… byk 2uh hadiah2 yg tokcik dpt ntuk mnggalakkn tokcik msk….hik3


hish.... xleyh tol aku tgk org kawen2 ni.... xsbr aku.....hik3.....law mama aku taw ni, ati aku!!!hahahahahahaha